HME: veel bereikt in 25 jaar

0

“Van luis in de pels tot gerespecteerde branchevereniging”, zo omschreef Sjef van Dooremalen Vereniging Holland Marine Equipment. De voorzitter van Scheepsbouw Nederland – in 2008 opgericht door HME en de VNSI – sprak gisteren op het jubileumfeest van de vereniging van maritieme toeleveranciers.

Scheidend voorzitter Pim van Gulpen (links) kreeg van zijn opvolger Bas Ort een 250 jaar oude hemelkaart namens de vereniging. (foto’s MG Redacties)

HME bestaat 25 jaar. “In 1986 begonnen als een exportclub met een handjevol leden is het nu een vereniging met 275 bedrijven”, aldus Van Dooremalen. Het succes schreef hij toe aan “de export, het samen sterk en innovatief zijn en het enthousiasme en de zelfredzaamheid van de leden”.

Afscheid van Pim van Gulpen
Hij roemde ook het werk en de inzet van Pim van Gulpen, die de afgelopen elf jaar voorzitter was van Holland Marine Equipment en gisteren tijdens het jubileumfeest in het Kasteel van Rhoon afscheid nam. Bas Ort neemt de voorzittershamer over van Van Gulpen. De partner van Zwartbol Advocaten uit Alblasserdam had eveneens lovende woorden: “Je stond altijd klaar om HME bij beenkomsten het gezicht en het gewicht van de voorzitter mee te geven. Je stond pal voor de vereniging en voor de belangen van de leden. Daarmee heb je veel betekend voor de Nederlandse toeleveringsindustrie.”

Veel HME-leden en relaties van de vereniging waren naar het Kasteel van Rhoon gekomen om afscheid te nemen van Pim van Gulpen en zijn echtgenote.

Het leverde hem onder meer het erevoorzitterschap van HME op. Van Gulpen kreeg nog meer afscheidscadeaus, waaronder een 250 jaar oude hemelkaart. Hij en zijn vrouw Noor verzamelen kaarten. “Land- en zeekaarten hebben we al; een hemelkaart ontbrak nog in de verzameling”, aldus de voormalige marine-officier en oud-directeur van de Marinewerf in Den Helder. Zijn grootste geschenk noemde Van Gulpen “dat ik elf jaar voorzitter heb mogen zijn van Holland Marine Equipment”.

Hans Koomen (links), de eerste voorzitter van HME, ontving het jubileumboek uit handen van Sjef van Dooremalen, voorzitter van Scheepsbouw Nederland. 

Jubileumboek
Ter gelegenheid van het jubileum heeft de vereniging een boek uitgegeven: Holland Marine Equipment: 25 jaar pionieren. Hans Koomen, die van 1986 tot 1991 voorzitter was, ontving het eerste exemplaar uit handen van Sjef van Dooremalen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.