HME opent kantoor in Singapore

0

Om effectief in te kunnen spelen op de marktkansen in Zuidoost-Azië opent HME op 1 februari 2012 een dependance voor de Nederlandse maritieme cluster in Singapore. Het kantoor komt onder leiding te staan van Marjan Lacet, HME’s exportmanager Azië, en wordt gevestigd in Suntec Tower 2. Het initiatief krijgt steun van de Dutch Maritime Trade Board en heeft tevens de aandacht vanuit de Topsector Water.

 

Singapore is volgens HME een ideale draaischijf voor bedrijven met activiteiten in Zuidoost-Azië. 

rHME Singapore organiseert vanaf komend jaar niet alleen alle collectieve Azië exportactiviteiten, zoals beursdeelnames en handelsmissies, maar het kantoor zal daarnaast ook Nederlandse maritieme bedrijven intensieve ondersteuning bieden bij het uitbouwen van handelsrelaties in geheel Zuidoost-Azië. Maritieme toeleveranciers, werven en technical managers kunnen profiteren van het kantoor in Singapore. Daarnaast wordt nauwe samenwerking met de watertechnologiesector gezocht. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu werkt momenteel aan een concrete invulling onder de Topsectoren-aanpak.

HME Singapore is een initiatief van HME. Projectorganisatie HME ondersteunt maritieme bedrijven bij exportpromotie, innovatie en trainingen en is onderdeel van Scheepsbouw Nederland. 

Deelnemende bedrijven
Het initiatief is goed ontvangen door het bedrijfsleven. Binnen drie dagen meldden diverse bedrijven zich aan: Aquality, Corrosion & Water Control, CSI Control Systems, Deno Compressors, Holland Ship Service, Kwant Controls, Loggers, Machine & Lierenfabriek C. Kraaijeveld, Maritime Consult, Netwave Systems, NRF, Oliveira Hydro, Marine & Shipping, Rubber Design en Serdijn Ship Repair.

Ideale draaischijf
Singapore vormt volgens HME “een ideale draaischijf voor iedereen die succesvol zaken wil doen in Azië. Het land is een one-stop maritiem centrum voor reders, managers en agenten van over de hele wereld.”
Singapore beschikt over de op één na belangrijkste haven in Azië. “Geografisch gezien vormt het land de perfecte uitvalsbasis voor vrijwel ieder land in Zuidoost-Azië.” HME Singapore ondersteunt bedrijven bij commerciële activiteiten in onder meer Singapore, Maleisië, Indonesië, Vietnam, de Filippijnen, Thailand en Zuid-China.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.