HISWA-prijs voor jachtbouwer Hokwerda

0

Jachtbouwer Henk Hokwerda is de winnaar van de HISWA Excellence Award 2010. Hij is de oprichter/eigenaar van jachtwerf De Boarnstream in Jirnsum. Het bedrijf bouwt stalen kwaliteitsjachten waaronder de beroemde Boarncruiser. 

Sinds de oprichting in 1960 heeft Hokwerda al zijn passie, kennis en ervaring in het bedrijf gestoken. Hij begon destijds als hobby met het bouwen van houten zeiljollen in een schuur. Nu staat hij aan het roer van een gerenommeerde werf die typisch Nederlandse stalen motorjachten maakt voor een (inter)nationale klantenkring. Uit de producten spat de liefde voor jachtbouw en innovatie ervan af. Zo was Hokwerda een van de eersten die een kunststof opbouw met een stalen romp combineerde.

Juryvoorzitter (Tweede Kamer-lid) Ineke Dezentjé Hamming: “De jury was unaniem. Henk heeft gewonnen omdat hij een gepassioneerde persoonlijkheid is met continu een oog voor innovatie. Een all round vakman die zijn Friese familiebedrijf van internationale allure heeft voorzien. Als je zo’n 1000 jachten hebt afgeleverd, klantwensen voorop zet en al sinds 1960 goede naam en faam hebt opgebouwd in het staalsegment, mag je absoluut een trotse winnaar zijn.”

Maritime Awards Gala
Hokwerda ontvangt de HISWA Excellence Award 2010 tijdens het Maritime Awards Gala op woensdag 10 november in de Amsterdam Convention Factory. Hij kan rekenen op een oorkonde, een fraaie sculptuur en publiciteit in Nederland en het buitenland. Verder mag Hokwerda een jaar lang als ‘ambassadeur’ van HISWA Vereniging optreden.

Vorig jaar won Frans Heesen, oprichten van superjachtbouwer Heesen Yachts in Oss, de prijs. In aanmerking voor de HISWA Excellence Award komen personen die op vernieuwende en succesvolle wijze actief zijn of zijn geweest in de watersportindustrie. Daarbij gaat het specifiek om de ‘maakkant’: jachtbouwers, architecten en toeleveranciers.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.