- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsHele binnenvaart bijeen op niet te missen beurs

Hele binnenvaart bijeen op niet te missen beurs

- Advertentie -

Delen

Over precies een week begint Maritime Industry Dit jaar viert dé Nederlandse binnenvaartbeurs zijn 15-jarig bestaan. Dat jubileum gaat niet ongemerkt voorbij. Organisator Easyfairs pakt extra feestelijk uit, met onder andere een jubileumzone; daar staan verleden, heden en toekomst centraal. Ingrijpender is de vernieuwde plattegrond met een verrassende routing, extra terrassen én 2000 vierkante meter extra beursvloer op de eerste verdieping.

Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 mei beleeft Maritime Industry zijn vijftiende editie. Drie dagen lagen is de Evenementenhal in Gorinchem het middelpunt van de binnenvaart. Deze vakbeurs mag en wil je niet missen, of je nu vaart of anderszins bij de branche betrokken bent.

De circa 500 standhouders rekenen op ongeveer 11.000 bezoekers. Die krijgen de nieuwste ontwikkelingen en innovaties te zien, maar ook de vertrouwde gezichten van al die bekenden uit de sector. Maritime Industry combineert namelijk op een aangename manier het zakelijke en het gemoedelijke karakter.

Voor de jubileumeditie is de beursvloer compleet vernieuwd. Verder is er een dagelijks seminarprogramma waar deskundigen onder andere vertellen over vergroening, waterstanden en personeelswerving. Aandacht is er ook voor het ‘project of the future’ waar studenten live aan een opdracht uit de praktijk werken. Op het spare part deck is een uitgebreid assortiment tweedehands- en reserveonderdelen te koop. 

Vrienden van het Sophia

Tijdens de vijftiende editie van Maritime Industry zamelt de organisatie geld in voor Stichting Vrienden van het Sophia. Deze stichting doet er alles aan om het verblijf voor kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam zo aangenaam mogelijk te maken en draagt bij aan de financiering van wetenschappelijk onderzoek en vernieuwende projecten.

Maritime Industry draagt de stichting en de kinderen een warm hart toe en organiseert daarom op woensdag 8 mei, voorafgaand aan de tweede beursdag, een zogeheten ‘Lichtjes Lunch’, waarvan een overgroot deel van de opbrengst naar Stichting Vrienden van het Sophia gaat.

“Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders”, zegt Babette Fokkens, accountmanager bij Maritime Industry. “Daarom doet de Stichting Vrienden van het Sophia er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Vorig jaar hebben we ruim 15.000 euro ingezameld voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij; voor dit jaar zetten we ons in voor Stichting Vrienden van het Sophia.”

(foto Tekst & Toebehoren)

Lichtjes Lunch

“We geven de vrijwilligers van deze stichting de mogelijkheid om actief te werven tijdens de beurs, maar wij willen nog iets meer doen dan dat. Daarom organiseren we samen met hen een Lichtjes Lunch.”

Deze lunch is op woensdag 8 mei van 11.30 tot 13.00 uur, voorafgaand aan de tweede beursdag van Maritime Industry. Deze luxe lunch kost 25 euro per persoon. Daarvan gaat 17,50 euro naar Stichting Vrienden van het Sophia.

Daarnaast worden tijdens de beurs pluchen aapjes verkocht. Fokkens: “Uiteindelijk hopen we dat dit ervoor zorgt dat we aan het einde van de beurs een mooie cheque mogen uitreiken aan Stichting Vrienden van het Sophia.” Inschrijven voor de Lichtjes Lunch kan via www.maritime-industry.nl.

Parkeren

Standhouders en bezoekers herinneren zich van de editie van vorig jaar ongetwijfeld de zomerse temperaturen, die ook binnen voelbaar waren. Easyfairs heeft doeltreffende maatregelen genomen: Evenementenhal Gorinchem beschikt nu over een nieuw aircosysteem. Babette Fokkens: “Er heerst nu een vriendelijk klimaat in de beurshal en dat was een must.”

Niet alleen de evenementenhal, ook het parkeerterrein is opnieuw ingericht. Er zijn 150 extra parkeerplekken bijgekomen en alle in- en uitritten zijn vernieuwd. Dat zorgt voor een vlottere doorstroming.

Ook is het parkeerterrein voorzien van slagbomen, waardoor exposanten en bezoekers hun auto voortaan bewaakt parkeren. Er moet nu wel betaald worden: “We hanteren sinds de zomer een klein parkeertarief van 5 euro per dag”, aldus Fokkens.

(foto Easyfairs)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -