- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsHefbrug Boskoop is weer veilig; stremming Gouwe opgeheven

  Hefbrug Boskoop is weer veilig; stremming Gouwe opgeheven

  - Advertentie -

  Delen

  Sinds donderdagochtend 21 november kan de scheepvaart de hefbrug in Boskoop weer passeren. Daarmee is de stremming van de Gouwe na bijna zes weken voorbij.

  Het reparatiewerk was uiteindelijk toch minder uitgelopen dan Provincie Zuid-Holland een week eerder meldde. Aanvankelijk zou de hefbrug op zijn vroegst maandag 25 november opengaan. “De eerdere openstelling komt door het weer dat mee heeft gezeten”, geeft de provincie als verklaring. “Daardoor ging het werk voorspoediger en kon de aannemer al afgelopen weekend steigers afbreken. In het weekend waren ook meer steigerbouwers beschikbaar om het materiaal op te ruimen.”

  Pontonbrug verwijderd

  Woensdagochtend werd meerdere keren proefgedraaid om te controleren of alles goed werkte en was er een laatste inspectie op en rond de brug.

  Woensdagavond 20 november kon het wegverkeer weer gebruikmaken van de geplaagde brug. Voor de scheepvaart werd de stremming de volgende ochtend vanaf 9.00 uur opgeheven. Toen was ook de tijdelijke geïnstalleerde pontonbrug gedemonteerd en verwijderd.

  In 2020 extra maatregelen nodig

  In de eerste helft van 2020 zijn extra maatregelen nodig aan de hefbrug Boskoop. De provincie plant die werkzaamheden in overleg met weg- en vaargebruikers, kondigt ze aan.

  De hefbrug in Boskoop werd op 10 oktober acuut stilgelegd toen ernstige corrosie werd ontdekt. De constructie was daardoor niet veilig meer. Sindsdien waren het weg- en het scheepvaartverkeer gestremd.

  Bij de hefbruggen in Waddinxveen en Gouwesluis is uit voorzorg een visuele inspectie gedaan. Op basis daarvan blijkt bij deze bruggen geen vergevorderde roestvorming.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -