HEBO mag blijven opruimen in Rotterdam

0

HEBO Maritiemservice heeft een nieuw contract ondertekend met het Havenbedrijf Rotterdam als ruimingsorganisatie voor de oliebestrijding in de Rotterdamse haven. Het nieuwe contract geldt voor vijf jaar en kwam tot stand na een Europese aanbesteding.

De afgelopen zeven jaar professionaliseerde HEBO Maritiemservice de oliebestrijding in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde onder andere door het opleiden van personeel en door de bouw van nieuwe vaartuigen. In die tijd zijn de olieruimingen in de Rotterdamse haven  naar alle tevredenheid uitgevoerd, stelt het Havenbedrijf Rotterdam. “Mede daardoor levert HEBO Maritiemservice een bijdrage aan het streven van het Havenbedrijf om de meest duurzame haven in zijn soort te zijn.”

 

HEBO Maritiemservice

HEBO Maritiemservice is een maritieme dienstverlener uit Zwartsluis. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door Henk Bonsink en wordt tegenwoordig geleid door zijn zoons Wiebbe en Gerrit. Het houdt zich onder andere bezig met speciaal transport, pontonverhuur, calamiteitenbestrijding en het leveren van producten voor de maritieme sector. Het bedrijf beschikt over 95 werknemers en 65 vaartuigen en pontons.

 

Oliemorsingen

Dit jaar werden in de Rotterdamse haven tot en met november vijftig ruimbare oliemorsingen geconstateerd. In 48 gevallen ging het om morsingen van minder dan 100 liter.

In het voorjaar van 2016 veroorzaakte een zeeschip een grote verontreiniging met stookolie op de Nieuwe Waterweg ter hoogte van Vlaardingen. HEBO Maritiemservice is toen ongeveer twee weken continu bezig geweest met het schoonmaken van schepen, oppervlaktewater, kademuren, steigers en glooiingen.

 

foto: HEBO verrichtte in 2014 de berging van de Espera 117, ter hoogte van de Vulcaanhaven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.