Havenspektakel in Maasbracht

0

Op zaterdagavond 26 en zondag 27 juni viert Maasbracht het Havenspektakel. De organisatie is in handen van het comité dat ook verantwoordelijk is voor de Maasbrachter Havendagen. Dat evenement staat weer voor 2011 gepland.

Het Havenspektakel begint zaterdag 26 juni om 20.00 uur met een muzikale feestavond, georganiseerd door de havenhoreca: Eetcafé Le Mistral, IJssalon Malla Vista en Café ’t Wiel. Er zijn optredens van DJ Skyline, Matti Bugatti, Cody Burgers en de sambadansgroep Tyrayos. Het feest eindigt om 02.00 uur.

Waterscouting
Zondag 27 juni is er een doorlopend programma met veel activiteiten. Het begint om 11.00 uur met een openluchtontbijt aan de haven, met eieren en spek, koffie en jus d’orange. Tot 23.00 uur kunnen bezoekers genieten van gezelligheid en muziek. Vanaf 13.00 uur geeft de Joekskapel uit Budel muzikaal acte de présence. Verder zijn er ’s middags optredens van de bands BOB en Party in de Kiosk en vinden er demonstraties plaats door de leden van sportvereniging SV Atalanta uit Maasbracht.

Net als bij de Havendagen van vorig jaar zijn er tijdens het Havenspektakel ook wrikwedstrijden. (archieffoto Jo Bindels)

Waterscouting De Oude Tip Maasbracht is ook aanwezig met zijn schip Vertrouwen, een Groninger klipperaak uit 1907, die te bezichtigen is. De leden van de Waterscouting ondersteunen de organisatoren van het Havenspektakel en leiden ook zelf enkele activiteiten: schminken voor kinderen, een touwtrekwedstrijd (die alleen doorgaat bij voldoende deelname; ploegen kunnen zich opgeven via de website van het Havenspektakel en bij een van de deelnemende horecabedrijven).
Bezoekers kunnen ook meedoen aan de wrikwedstrijden op het water aan de Cruise Terminal Maasbracht (ook georganiseerd door de Waterscouting).

Rondvaarten
Het mps Princess verzorgt van 13.00 tot 22.00 uur gratis rondvaarten met gratis hapjes en live-muziek. Passagiers betalen alleen voor hun consumpties. Vertrek is vanaf de Cruise Terminal Maasbracht.
Van 22.00 tot 23.00 uur vaart de Princess (bij voldoende deelname) een moonlightcruise. Aanmelden kan via 0647 96 88 42.

(Jo Bindels)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.