Eerste diploma Kapitein/Manager Binnenvaart ooit

0

 

Alle geslaagden voor de diploma’s Kapitein/Manager Binnenvaart en Schipper Binnenvaart samen.

Sander Baaijens ontving als allereerste het diploma Kapitein/Manager Binnenvaart. Woensdag 23 juni sloot hij samen met negen klasgenoten de nieuwe mb-opleiding af aan het Scheepvaart- en Transport College in Rotterdam.

 

Sander Baaijens ontving als allereerste het diploma Kapitein/Manager Binnenvaart. Rechts examensecretaris Steven Houtman. (foto’s MGR)

27 studenten startten in 2006 op het STC met de toen nieuwe mbo-opleiding Kapitein/Manager Binnenvaart. Veertien maakten de vier jaar vol. De anderen stapten onderweg over naar de BBL-opleiding (werkend leren), naar een andere opleiding of gingen werken. Tien van de doorzetters slaagden meteen; vier moeten deze zomer nog één of meer onderdelen halen. Maar de verwachting is dat ook zij snel het felbegeerde diploma krijgen.
Sander Baaijens kreeg het allereerste diiploma. Door zijn achternaam was hij als eerste aan de beurt om het inm ontvangst te nemen en zijn handtekening erop te  zetten.

Schipper Binnenvaart
Gelijktijdig werden op het STC de diploma’s Schipper Binnenvaart uitgereikt. Voor die 3-jarige mbo-opleiding slaagden zeven van de tien studenten. De overige drie kunnen komende maanden via herkansingen alsnog hun diploma bemachtigen.

 

Jasper Sloendregt werd gekozen als meest sociale student. Hij ontving daarvoor een prijs van Mieke den Hollander van Nautilus.

Tijdens de plechtigheid – die werd bijgewoond door (groot)ouders, familieleden, vriendinnen, docenten, branchevertegenwoordigers en binnenvaartondernemers bij wie de jongens stage hebben gelopen – werd ook een prijs uitgereikt voor de mees sociale student. “Omdat je als kapitein de eindverantwoordelijkheid hebt voor het personeel aan boord”, legde Mieke den Hollander van maritieme vakbond Nautilus uit. Zij overhandigde de prijs aan Jasper Sloendregt.

:

Geslaagden Schipper Binnenvaart

Robin Biemans
Tim de Korte
Bart Michielse
Robin van Ommen
Kees Schuller
Michael Vos
Brain Zwets
 

Geslaagden Kapitein/Manager Binnenvaart

Sander Baaijens
Thomas Bok
Erik Danser
Kevin Maaskant
Kees Modderman
Leon Ooms
Jasper Sloendregt
Peter van Tiggelen
Robert de Vries
Martin van Zonneveld
 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.