Haven Scheveningen zet deuren open voor publiek

0

Scheveningen staat bekend om haar verse vis, vishandel en de bedrijvigheid van de haven. Tijdens de Open Havendag kunnen bezoekers zien hoe de vissers hun netten boeten, hoe de zojuist gevangen vis wordt schoongemaakt en hoe zo’n viskotter er nu eigenlijk uitziet.

Op zaterdag 1 oktober openen van 11.00 tot 16.00 uur circa vijftig bedrijven in en rond de haven hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met het werken in en rondom de haven. Het havenkantoor is te bezichtigen, er wordt een workshop ‘stuurwiel bekleden met leder’ gegeven, mensen kunnen een kijkje nemen in een zeilmakerij, kennismaken met diverse watersportactiviteiten en horen hoe de Olympische zeilers zich voorbereiden op Londen 2012.

Powerboat
De bedrijven Harbour Golf Scheveningen, Powerboat Scheveningen en HeliPlan hebben de handen ineengeslagen voor dit nieuwe evenement. Aan de derde haven, op en bij het Norfolkterrein, is het mogelijk om deze dag te golfen, mee te varen met een powerboat en een helikoptervlucht te maken.
Verder bestaat de gelegenheid om verschillende schepen te betreden. Zoals een offshore-schip van Rederij Groen en de Scheveningse reddingsboot van de KNRM en het zeilschip Minerva.

Gratis parkeren
Parkeren kan gratis op het Norfolkterrein. Vandaar vaart een pontje naar het havenkantoor.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.