Hachelijke momenten voor roekeloze visser

0

Hachelijke momenten doorstond een visser toen hij met zijn kleine rubberboot midden op de Nieuwe Waterweg door motorpech tussen de zeeschepen terechtkwam. Hij werd op het nippertje gered door de eigenaar van een speedboot, die de rubberboot vlak voor de boeg van een coaster wist weg te slepen.

Vrijdagmiddag 20 augustus raakte de rubberboot van circa 3,50 meter tegenover de Berghaven in Hoek van Holland in de problemen toen de motor stopte. De eigenaar was al door verschillende mensen op het gevaar gewezen, maar hij ging toch vissen. Hij zette het bootje aan het einde van de Noordzeeweg tegenover de Berghaven te water, zette eerst af en probeerde de motor te starten. Dat lukte niet.
De felle ebstroom trok het bootje in een ommezien de Nieuwe Waterweg op. Daar kwam opvarig juist de coaster Arklow Racer aan en afvarig de Stena Neerlandica. De coaster kon niet uitwijken vanwege de veerboot en had het rubberbootje recht voor de kop. Op het allerlaatste moment werd de onvoorzichtige visser opgemerkt door de bestuurder van een speedbootje, die hem op het nippertje kon weghalen voor de coaster.
Toen de buitenboordmotor het weer deed, werd de eigenaar door de bemanning van de Havendienst RPA 16 gesommeerd uit het water te gaan.De stuurloze rubberboot dreef recht voor de coaster en werd op het nippertje weggesleept door een te hulp geschoten speedboot.

 De eigenaar werd door de Havendienst gesommeerd uit het water te gaan. (foto’s Willem Eerland)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.