- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGrootscheepse controle sportvissers in Zeeland

Grootscheepse controle sportvissers in Zeeland

- Advertentie -

Delen

Zondag 2 september heeft bij Breskens, op de Westerschelde en bij Neeltje Jans en de Roompotsluizen een grootscheepse controle van de sportvisserij plaatsgevonden. In totaal zijn 93 vaartuigen gecontroleerd. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en een aantal personen staat een vervolgonderzoek te wachten.

Aan de controle namen naast de Landelijke Eenheid van de Politie de Douane, Koninklijke Marechaussee, Zeehavenpolitie, Belastingdienst, UWV, NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland deel. Het doel van de controle is om beter zicht te krijgen op misstanden in de sportvisserijsector. De sportvissers zijn gecontroleerd op naleving van de Visserijwet, op het vangen – en de aanvoer – van zeebaars, ondermaatse vis en verboden vistuigen, op het varen op rode diesel, naleving van milieuvoorschriften, ondermijning, openstaande belastingschulden, uitkeringsfraude, identiteitsfraude, mensensmokkel en andere grensoverschrijdende criminaliteit.

 

Drugs

Eén persoon is betrapt op het afhalen van drugs. Eén persoon kreeg een proces-verbaal omdat er rode diesel in de tank zat. Vier personen krijgen een vervolgonderzoek van de Belastingdienst en enkele schepen worden nog verder onderzocht omdat er een grote hoeveelheid vistuig aan boord was.

Van één vaartuig is de herkomst onduidelijk. De Douane zoekt dit verder uit. Eén persoon wordt verdacht van uitkeringsfraude en wordt verder nagetrokken door de UWV. Daarnaast zijn enkele processen-verbaal opgemaakt voor het vangen van ondermaatse vis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -