- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsGratis bieb-abonnement voor Rotterdamse ouderen 

Gratis bieb-abonnement voor Rotterdamse ouderen 

- Advertentie -

Delen

Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV) is de campagne ‘Ouderen blijven lezen’ gestart. Daarmee wijzen Bibliotheek Rotterdam en UVV ouderen die van lezen houden wijzen op de gratis haal- en brengservice Bibliotheek aan Huis.

“Veel ouderen kennen deze mooie service van de bibliotheek nog niet. Daarom gaan we de straat op om Bibliotheek aan Huis echt zichtbaar te maken aan Rotterdammers”, vertelt Ellen Pannevis van UVV.

 

Bibliotheek aan Huis

Bibliotheek aan Huis is voor ouderen in Rotterdam die fysiek niet in staat zijn om zelf naar de bibliotheek te gaan. Een UVV-vrijwilliger gaat maandelijks bij de lezer op bezoek om te horen wat de leeswensen zijn en bezorgt de bibliotheekboeken thuis. Naast boeken kunnen er ook luisterboeken en groteletterboeken worden geleend. De vrijwilliger heeft ook tijd voor een praatje en een kopje koffie.

Thea (94): “Ik lees omdat ik interesse heb in alles wat er gebeurt in de wereld. Lezen verrijkt mijn leven, ik moet er niet aan denken om niet meer te kunnen lezen! Ik gun iedereen die van lezen houdt een vrijwilliger van Bibliotheek aan Huis.”

UVV-vrijwilliger Martha zet zich met veel plezier in voor Bibliotheek aan Huis. “Als ik de boeken kom brengen, drinken we altijd gezellig een kopje thee.” Thea: “Dan hebben we het over de boeken, maar ook over andere onderwerpen, zoals de Amerikaanse politiek.”

 

Gratis bieb-abonnement

Bibliotheek Rotterdam en UVV willen nog veel meer lezers blij te maken met een vrijwilliger. Houdt u van lezen en kunt u niet meer zelf naar de bibliotheek? Meld u dan nu aan voor Bibliotheek aan Huis en ontvang (bij aanmelding tot 1 augustus 2018) een gratis jaarabonnement voor de bibliotheek.

Neem contact op met UVV via [email protected] of (010) 413 08 77.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -