Goede planning loont

0

Nog genietende van heerlijke nazomerdagen en de mooie herfstkleuren in de natuur, word je door de winkels al gedwongen om na te denken over de koude wintermaanden. De pepernoten en speculaas liggen al weer in de winkels en menig tuincentrum is al druk bezig met de opbouw van de Kerstinrichting. Hier en daar komt al de jaarlijkse familievraag ‘Wat ga je doen met de Kerst?’ Dat terwijl je nog gewoon twee maanden moet werken en je misschien nog niet weet waar je wilt en/of kunt aanmeren rondom de feestdagen.

Soms is het een kwestie van goede planning en moet je vast een ligplaats reserveren voor deze drukke dagen. Soms scheelt een vroege planning ook in de kosten. Als je bijvoorbeeld last minute een parkeerplek wilt op de luchthaven en deze is vol, dan is een alternatieve plek op een commerciële parkeerplaats soms iets minder gunstig. Maar ja, je hebt een plek.

Soms weet je pas kort van tevoren dat je moet reizen, maar het zou zonde zijn als dit onnodige extra kosten zijn. De terugkerende administratie vereist ook een degelijke planning. Heb je bijvoorbeeld een ecorekening waarvan je de afvalbeheersbijdrage betaalt, dan is alles goed geregeld, mits je een automatische machtiging hebt afgesloten.

Houd je de rekening handmatig in de ‘groene stand’, dan is het even rekening houden met de termijn van vier weken die je geoorloofd rood mag staan. Zodra de ecorekening de roodstand bereikt, stuurt de SAB elke dag een geheugensteuntje via de mail, mits je mailadres bij de SAB bekend is. Op deze manier probeert de SAB te voorkomen dat je onnodig administratiekosten moet betalen.

Lukt dit niet, dan wordt na geruime tijd een factuur gestuurd met 25 euro administratiekosten. Gezien het feit dat de maand van de cadeautjes weer in aantocht is, is dit een welkom bedrag om iemand een groot plezier te doen. Toch?

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.