- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGastronomisch genieten langs de Schelde

Gastronomisch genieten langs de Schelde [Joechjachen]

- Advertentie -

Delen

In de zomer is het goed vertoeven op het terras van brasserie-restaurant Scaldiana aan de Schelde-oever in Rupelmonde. Maar ook buiten de zomermaanden heeft Scaldiana veel te bieden. Voor mede-eigenaar Dimitri Van der Werf is er niets mooier dan te zien dat zijn gasten zich goed amuseren.

Genieten van het zomerweer op het grote terras. (Foto’s Sarah De Preter)

De broers Dimitri en Lorenzo Van der Werf werken al vele jaren bij Scaldiana. Drie jaar geleden stapten ze mee in de zaak. “De toenmalige eigenaren zagen dat wij hier met hart en ziel werkten”, vertelt Dimitri. “Daarom hebben ze ons een deel van hun aandelen gegeven.”
Dimitri heeft als zaakvoerder de supervisie over het reilen en het zeilen in het restaurant; zijn broer is chef in de keuken. Ze hebben zo’n zeven vaste collega’s en maken daarnaast gebruik van oproepkrachten. “Als collega’s hebben we een hele familiale band met elkaar. Iedereen werkt hier al jaren.”

Prachtig uitzicht
Scaldiana werd in 1957 opgericht door Bert Peleman, Scheldedichter en ereburger van Rupelmonde. Terwijl de vorige bezitters alleen seizoensgebonden werkten, houden de huidige eigenaren de zaak het hele jaar door open. Twaalf jaar geleden werd het restaurant na een brand uitgebreid met een pergola. Binnen hebben ruim 250 personen plaats. Op en rond de dansvloer is het iedere zaterdagavond disco.
In de lente- en zomermaanden vinden veel fietsers en wandelaars de weg naar het schitterende terras van Scaldiana. Je kunt er, genietend van een hapje of een drankje, heerlijk uitkijken over de Schelde.
“Bij mooi weer scoren wij erg goed met ons terras, dat we momenteel aan het vernieuwen zijn. We hebben nieuwe meubels gekocht en binnenkort komt er een zonneafweersysteem over het hele terras.”

Dimitri Van der Werf.

Vorig jaar werd vlakbij Scaldiana een nieuwe steiger geopend. In de zomermaanden kan je er op zater-, zon- en feestdagen met een pont de Schelde oversteken. Dimitri: “Het zou mooi zijn als oversteken ook op andere weekdagen mogelijk was. In de maand november gaat men dit voor de eerste keer uitproberen.”

À volonté
De deuren van Scaldiana gaan iedere dag om elf uur open en de keuken is doorlopend open. De zaak heeft een omvangrijke kaart: van snacks tot een uitgebreid gastronomisch menu. Men kan er voor een goede prijs eten en men krijgt mooie porties.
Op de kaart staan tal van lekkere vlees- en visgerechten en in het seizoen mosselen. “We maken de klassiekers, maar dan op een eigentijdse manier. Onze specialiteiten zijn paling en scampi’s, maar eigenlijk marcheert hier alles.”
Regelmatig organiseert Scaldiana eten à volonté (zoveel men wil): paling, kreeft of scampi’s. Voor de volonté-avonden moet men reserveren. Ze worden aangekondigd op de website. Populair zijn tevens de popcornavonden met muziek uit de 60’er jaren, die twee keer per jaar plaatsvinden.

Twaalf jaar geleden werd het restaurant na een brand uitgebreid met een pergola.

“Verder organiseren we rond de feestdagen altijd wel iets bijzonders”, geeft Dimitri aan. “Zo hebben we op 15 augustus een speciaal menu ter gelegenheid van Moederdag.” (Anders dan in Nederland en de rest van België wordt Moederdag in de regio Antwerpen op 15 augustus gevierd.)

Scheldewerven
Scaldiana is de directe buurman van de Nieuwe Scheldewerven. “We zien de mensen van de werven hier regelmatig, net als de schippers die op de werf aan het werk zijn. Ze kunnen bij ons een warme maaltijd bestellen en afhalen.”
Met de scheepswerf naast de deur heeft Scaldiana de afgelopen jaren ook een aantal doopfeesten van binnenschepen verzorgd. Onder andere de Prelude, de Prestige 1 en 2, de Demis en de Amadeus werden er gedoopt.
“Bij zo’n gelegenheid worden de steigers altijd mooi aangekleed. We doen dit in samenwerking met de Nieuwe Scheldewerven.”

Voldoening
De zaak kan worden afgehuurd voor personeels-, trouw-, communie- en allerlei andere feesten, waarbij alles besproken kan worden: van het menu tot een all inclusive-formule op maat en smaak van de klant.
“Doordat we een grote zaak zijn met een vaste kern mensen kunnen we heel veel aan. Persoonlijk heb ik hier al veel mooie momenten beleefd. Het geeft veel voldoening als je merkt dat de gasten zich amuseren. Er gaat eigenlijk niets boven dat!”


Scaldiana
Gelaagstraat 55
9150 Rupelmonde
www.scaldiana.be

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -