- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsFriese Poort investeert in simulatoren

Friese Poort investeert in simulatoren

- Advertentie -

Delen

ROC Friese Poort moderniseert en vervangt zijn zeevaart- en binnenvaartsimulatoren in de school op Urk. De simulatoren worden vanaf juni operationeel.

“Om studenten goed voor te bereiden op werk in de geavanceerde nautische en maritieme technische wereld is het gebruik van hypermoderne leermiddelen een must”, zegt Gerrit Meinen, opleidingsmanager Scheepvaart en Visserij bij ROC Friese Poort. “We willen voorop blijven lopen met het werkveld en in dit geval met de zee- en binnenvaart. Met deze simulatoren kunnen onze studenten zich in een veilige en innovatieve virtuele omgeving goed voorbereiden op de praktijk.”

CESNI-eisen

Leverancier van de simulatoren is het Rotterdamse bedrijf VSTEP, dat zich richt op simulatie en virtuele trainingen. Voor de zeevaart gaat het om een gloednieuwe full mission bridge simulator en de upgrade van drie console-simulatoren met de nieuwste software, een hoogstaand bedieningspaneel en vervanging van de bestaande hardware. Hiermee creëert de school realistische en interactieve simulatie in grote zeegebieden.

De bestaande simulatoren voor de binnenvaart hebben een upgrade gekregen met geavanceerde software. Dat geldt voor de 240˚ inland bridge simulator en de andere, kleinere scheepssimulatoren. Er komt ook een nieuwe scheepsmanagementsimulator. Alle binnenvaartsimulatoren voldoen daarmee aan de geldende CESNI-eisen en de CBR-exameneisen.

Realistisch

Meinen: “De nieuwe en verbeterde simulatoren geven de mogelijkheid om te trainen en te examineren met zeer realistische hydrodynamica, verbeterde communicatiemogelijkheden en geavanceerde functies die de leerervaring van studenten veel interactiever en enerverender maken.”

De investering is mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal Noordelijk Flevoland. Deze overeenkomst is een impuls op het gebied van economie, verduurzaming, innovatie, talentontwikkeling en de leefomgeving in noordelijk Flevoland.

Cluster Urk Maritime

Hierbij wordt onder andere ingezet op innovatie binnen het Cluster Urk Maritime. Dit cluster bestaat uit bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties die verbonden zijn aan de maritieme industrie op Urk.

Groei, verbreding en vernieuwing van het cluster zijn belangrijk om internationaal tot de top van de maritieme sector te blijven behoren. Daarvoor zetten de betrokken partijen in op innovatie, clustervorming en talentontwikkeling.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -