Fred Goudswaard (Barge Center Waalhaven) is Havenwerker van het Jaar

0

Op woensdag 7 mei vond de eerste editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens de feestelijke avond bij het STC zijn vier mensen uit de haven in de schijnwerpers gezet: Thys Scholten won de MCR-Prijs, Fred Goudswaard werd uitgeroepen tot Havenwerker van het Jaar, Rick Jansen legde beslag op de SmartPort Scriptie Prijs en Onno de Jong werd gekozen als Jong Haventalent.

De vier winnaars (vlnr): Fred Goudswaard (Havenwerker van het jaar), Rick Jansen (Smart PortScriptie Prijs), Onno de Jong (Jong Haventalent) en Thys Scholten (MCR-prijs).

Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.
Die talenten dragen allemaal – op hun manier – bij aan het succes van de mainport en ze verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dat gebeurde tijdens het drukbezochte Rotterdams Havenevenement. Daar werden drie bestaande verkiezingen gebundeld en een vierde toegevoegd: die van Havenwerker van het Jaar.

MCR-prijs: Thys Scholten
De MCR-Prijs werd dit jaar uitgereikt aan Thys Scholten. Hij volgt op dit moment de mbo-opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam.
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt jaarlijks een prijs uit aan een talentvolle vierdejaars MBO’er of HBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven. Het prijzenpakket dat door MCR-voorzitter Theo Schut werd uitgereikt, bestond uit onder andere een studiebeurs.
De andere genomineerden waren Mark Willemsen (Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Rotterdam Mainport University) en Ricardo Bello (manager Transport en Logistiek aan het Scheepvaart en Transport College).

Havenwerker van het jaar: Fred Goudswaard
De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op mbo-, hbo- en universitair niveau. Ook zij die op vmbo-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen (zowel op de kade, op kantoor als op het water) dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, vinden de initiatiefnemers van deze nieuwe titel: de STC-Group en Deltalinqs. De titel is 7 mei voor het eerst uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven.
Er waren door het bedrijfsleven drie kandidaten genomineerd: Rene Pegel van APM-T, Herme de Graaf van Koninklijke Roeiersvereeniging De Eendracht en Fred Goudswaard van Barge Center Waalhaven. De laatste ging er met de eretitel vandoor. Hij kreeg een bokaal overhandigd, door Raymond Riemen, CEO van Broekman Group en Havenman van het jaar 2013.

SmartPort Scriptie prijs: Rick Jansen
De SmartPort Scriptieprijs is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit. Dit jaar was die voor Rick Jansen. Hij kreeg de prijs uit handen van Paul Smits, CFO bij Havenbedrijf Rotterdam.
Jansen is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit op een onderzoek waarin de kostenbesparingen zijn vastgesteld voor deelnemers aan een gemeenschappelijk transportsysteem voor het transport van containers tussen terminals binnen de Rotterdamse haven. De twee andere finalisten waren Bart van Riessen (TU Delft/Erasmus Universiteit) en Natascha van Staalduinen (Erasmus Universiteit).

Jong Haventalent: Onno de Jong
Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. Er drongen drie jonge talenten door tot de finale: Karin Kuipers, Gate Terminal, Onno de Jong van RHV (Erasmus Universiteit) en Ebo de Vries van Jules Dock Prototyping. De Jong won en is een jaar lang de am¬bas¬sa¬deur en het rol¬mo¬del voor jong ta¬lent in de haven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.