Fietsveer Botlek-Vlaardingen

0

Vanaf maandag 3 oktober gaat er een spitsveer varen tussen de Botlek en Vlaardingen, voorlopig een proef van twee maanden. Doelgroep zijn de werknemers van bedrijven die zo makkelijk met de fiets of scooter naar hun werk in de haven reizen.


Zij vermijden zo de verkeersdrukte van de A15 en de Beneluxtunnel. Het spitsveer vaart 7 dagen per week tijdens de spitsuren. Het spitsveer is gratis te gebruiken op vertoon van een geldige bedrijfspas. Rederij Aqualiner voert de veerverbinding uit in opdracht van De Verkeersonderneming.

Het spitsveer gaat 7 dagen per week varen van 06.30 uur tot 09.30 uur en ’s middags van 15.00 uur tot 17.30 uur. Het spitsveer start vanaf de Maasboulevard in Vlaardingen (Halte Waternetsteiger) en vaart dan via de halte Vondelingenplaat naar het einde van de Oude Maasweg (Halte Geulhaven) om vervolgens weer naar Vlaardingen terug te keren. Het Botlek Spitsveer wordt gevaren met het schip “Drechtsteden 1” van rederij Aqualiner en biedt plaats aan 70 passagiers en 50 fietsen. Aan boord is een toilet beschikbaar. Aqualiner is bekend van de snelle veerdienst Rotterdam-Heijplaat.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.