- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws1400 euro boete voor dronken varen

1400 euro boete voor dronken varen

- Advertentie -

Delen

Het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 6 september op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten proces-verbaal opgemaakt tegen de schipper van een binnenvaartschip omdat hij dronken achter het roer stond. De 47-jarige man uit Duitsland betaalde een boete van 1.400 euro en kreeg een vaarverbod van elf uur.

De Waterpolitie ontving kort na middernacht de melding dat ter hoogte van Houten op het Amsterdam-Rijnkanaal twee tankschepen elkaar geschampt hadden. Het ene was leeg van benzine en het andere leeg van kerosine. Er was weinig schade en er hadden zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De agenten namen ter plaatse een kijkje omdat andere schippers melding maakten van vreemd vaargedrag van één van de schepen.
De collega’s van de regiopolitie Utrecht hadden ze al gevraagd naar dat schip te gaan om de schipper te laten blazen. Uit de blaastest kwam naar voren dat er sprake was van overmatig alcoholgebruik. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Daar bleek uit de ademanalyse dat de schipper 1,8 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl 0,5 maximaal is toegestaan. De Duitser kreeg een vaarverbod van elf uur en na overleg met het openbaar ministerie kon hij verdere vervolging afkopen door een boete van 1.400 euro te betalen. Hiermee ging de schipper akkoord.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -