Feest voor Rotterdamse haventalenten

0

Op woensdag 7 mei vindt de eerste editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens het feest worden liefst vier prijzen uitgereikt aan talenten die leren of werken in de Rotterdamse haven. Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers laten zien dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.

(archieffoto Tekst & Toebehoren)

‘De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden’ ,aldus de initiatiefnemers. Tijdens het Rotterdams Havenevenement worden naast de al langer bestaande MCR-prijs en Jong Haventalent twee nieuwe geïntroduceerd: SmartPort Scriptie prijs en Havenwerker van het jaar. De avond vindt plaats in het gebouw van de STC-Group aan de Lloydstraat.

MCR-prijs
De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt ook dit jaar een prijs uit aan een talentvolle vierdejaars mbo’er of hbo’er die een echte ambassadeur is voor de haven.

SmartPort Scriptie prijs
Erasmus SmartPort Rotterdam (kortweg SmartPort) is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit om de band tussen het Rotterdamse haven- en industriële complex en de Erasmus Universiteit te versterken. De SmartPort Scriptieprijs wordt 7 mei uitgereikt aan de beste scriptie van een universitair student.

Jong Haventalent
Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. De win¬naar van Jong Ha¬ven¬ta¬lent is een jaar lang de am¬bas¬sa¬deur en het rol¬mo¬del voor jong ta¬lent in de haven. Bovendien krijgt het Jong Haventalent de kans zich persoonlijk te ontwikkelen.

Havenwerker van het jaar
De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op mbo-, hbo- of universitair niveau. Ook degenen die op VMBO-niveau werkzaam zijn, dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, vinden de STC-Group en Deltalinqs, die deze nieuwe prijs in het leven hebben geroepen. De prijs wordt uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.