- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEerste platinum label voor Invotis IX

Eerste platinum label voor Invotis IX

- Advertentie -

Delen

De Stichting Green Award heeft voor het eerst een platinum label uitgereikt. Dit label, speciaal voor binnenvaartschepen die emissieloos varen, ging naar Bek & Verburg voor de Invotis IX.

De Rotterdamse afvalinzamelaar nam de Invotis IX in 2017 in de vaart. Directeur Daan van Mullem: “Als je afval inzamelt voor een beter milieu, moet de wijze van inzamelen nog schoner zijn. Elke dag proberen wij weer met ons enthousiaste team er voor te zorgen dat al het afval van de zeeschepen wordt ingezameld en duurzaam wordt verwerkt. Met de ingebruikname van de Invotis IX is er een nieuwe groene mijlpaal bereikt en kunnen we nog groener inzamelen.”

 

Elektrisch

Het varen en inzamelen met dit door Bek & Verburg zelf ontworpen inzamelschip gebeurt volledig elektrisch. Door het varen op batterijen wordt uitstoot vermeden. Het inzetten van emissieloze schepen zorgt voor een drastische vermindering van luchtvervuiling en CO2-uitstoot.

Bek & Verburg is in de Nederlandse zeehavens al bijna zestig jaar actief op het gebied van inzameling van scheeps- en offshore-afvalstoffen. Met vestigingen in Rotterdam, Scheveningen, Amsterdam, IJmuiden, Den Helder en Eemshaven is het bedrijf de grootste scheepsafvalinzamelaar van Europa.

 

Vlnr Jan Fransen (Green Award), Zuid-Hollands gedeputeerde Rik Janssen, Hester Duursema (Green Award) en Daan van Mullem bij de overhandiging van de Green Award Platinum.

Meer kandidaten

Directeur Jan Fransen van Green Award: “Wij zijn bijzonder verheugd dat het allereerste Green Award platinum label mocht worden uitgereikt aan de Invotis IX van de firma Bek & Verburg. Dit schip had reeds een Green Award goud-certificaat behaald, waaraan nu het platinum label werd toegevoegd. Reden hiervoor is dat het schip minimaal drie uren achtereen elektrisch kan varen waarbij de elektromotoren door batterijen worden gevoed. Op dat moment kunnen we spreken over zero emissions voortstuwing.”

Fransen verwacht dat het nieuwe label zal bijdragen aan versnelling van innovatieve oplossingen voor het reduceren/elimineren van schadelijke uitstoot van CO2,NOx, roet en SOx. “We zien de volgende kandidaten voor een dergelijk label al aan de horizon verschijnen.”

Green Award certificeert schepen die betere resultaten op het gebied van veiligheid, kwaliteit en het milieu laten zien dan wettelijk verplicht is. Het platinum label is ingevoerd als aanvulling op de al bestaande bronzen, zilveren en gouden labels.

foto boven: De Invotis IX afgemeerd in Rotterdam. (foto’s Bek & Verburg)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -