- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsEén binnenhavengeld voor Amsterdam en Zaanstad

  Eén binnenhavengeld voor Amsterdam en Zaanstad

  - Advertentie -

  Delen

  Zaanstad en Amsterdam vormen vanaf 2018 één havengebied voor het binnenhavengeld, met één loket voor de opgave. Beroepsvaart, inclusief riviercruisevaart, die het Zaans-Amsterdamse havengebied bezoekt, hoeft straks per verblijfsperiode nog maar één keer opgave te doen, en dus ook maar één keer te betalen. De tarieven worden gelijkgetrokken. Ze komen op het niveau van Amsterdam. Dat betekent “een substantiële verlaging” voor klanten die de Zaanse tarieven gewend zijn.

   

  Havenbedrijf Amsterdam verzorgt per 1 januari 2018 namens beide partijen de heffing en inning van het binnenhavengeld. De opgave verloopt vanaf dan volledig digitaal, via http://bhg.portofamsterdam.com. Het opgavesysteem is geschikt voor computer, smartphone en tablet. Digitale opgave heeft verschillende voordelen: altijd actuele gegevens, minder administratie, op elk gewenst moment inzage in eerdere opgaven, de mogelijkheid om nog iets te wijzigen en minder kans op fouten.

   

  (foto E.J. Bruinekool Fotografie)

  Kortingen

  Ook de kortingen voor schepen met een Green Award-certificaat gelden straks in het volledige Zaans-Amsterdamse havengebied. Afhankelijk van het certificaat is die 5 tot 15 procent. Betalen per automatische incasso levert iedereen 2 procent korting op. Bij automatische incasso geldt bovendien een langere betaaltermijn: 28 dagen in plaats van 14 dagen na factuur.

  Havenbedrijf Amsterdam en gemeente Zaanstad stimuleren vroegtijdige opgaven eveneens met een korting. Zo krijgen opgaven voor een verblijftermijn van één week, twee weken, vier weken, het doorvaarttarief Zaan en Zijkanaal G of opgaven per TEU die vóór aankomst worden ingediend, een vroegboekkorting van 5 procent.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -