Ed Hartmann krijgt Binnenvaart Telematica Award voor initiatief LogoS

0

Tijdens de Telematicadag op het KSCC Schipperscentrum in Nijmegen is vandaag de Binnenvaart Telematica Award uitgereikt aan binnenvaartondernemer Ed Hartmann, de bedenker en ontwikkelaar van LogoS Online Marktcalculatie coöperatie.

“De Binnenvaart Telematica Award onderstreept een meer dan bijzondere bijdrage die door een persoon of bedrijf is geleverd aan de ontwikkeling, het gebruik, en acceptatie van telematica in de binnenvaart. De ontvanger kan worden getypeerd als visionair, richtinggevend en innovatief.” Aldus de formele omschrijving van de prijs. Voordat die prijs na het middaguur uitgereikt kon worden, was er eerst nog een strak geroosterd ochtendprogramma. Dat in de middag werd herhaald. Met workshops en een informatiemarkt over social media in de binnenvaart .
Op het Plaza interviewt dagvoorzitter Henk van Laar enkele gasten. Het vloeroppervlak wordt overal goed benut om de binnenvaartschippers van de nodige inlichtingen te voorzien. Muziek van Dire Straits gaat rond door het Plaza; gemoedelijk kabbelende rock uit hoge speakers vlak tegen het plafond. Voor de muziek zijn we niet gekomen natuurlijk. Misschien een beetje voor de soep en belegde broodjes maar vooral om te vernemen wie de Telematica Award in ontvangst mag nemen. Wie is de ondernemer met de innovatieve blik op de toekomst gericht?

Markttransparantie
Om daar antwoord op te krijgen mag de bezoeker na de lunch naderbij schuifelen. Presentator Henk van Laar vraagt de in grijs pak geklede Sijko Veninga naar voren om een en ander toe te lichten. De man met de markant witte baard onderstreept de groeiende betekenis van telematica voor de binnenvaartsector. “De varende ondernemer bevordert markttransparantie door het verkrijgen van data in de binnenvaart ter verbetering van het marktinzicht”, zegt hij. Aarzelend neemt de voorzitter van Stichting Bureau Telematica Binnenvaart vervolgens het woord crowdsourcing in de mond. “Maar daarvan moest ik de betekenis toch even googlen.” Gelach gaat om. Het is nog steeds wennen misschien maar erg makkelijk, het internet en die social media. Genoeg gepraat nu. Tijd om de winnaar bekend te maken. Het is Ed Hartmann (NPRC). Hij mag naar voren komen om de Telematica Award 2011in ontvangst te nemen. Applaus, fototoestellen flitsen en Hartmann torst de prijs trots omhoog. Felicitaties alom
Hartmann, varend op de Traversée, is oprichter van LogoS. Die stelt aangesloten binnenvaartondernemers (in coöperatievorm) een online-calculatiemodel ter beschikking om vrachtprijzen te berekenen en marktinzicht te verkrijgen.
Vorig jaar mocht Henk Dekker, oud-directeur van Dekatel, de prijs in ontvangst nemen. In 2009 werd Piet Nefkens (1947-2009) postuum gelauwerd. “Beiden walmensen”, weet Sijko Veninga nog even te vermelden.

(Frank Antonie van Alphen) 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.