Duurzame patrouilleboot

0

Haven Amsterdam heeft een nieuwe duurzame patrouilleboot in gebruik genomen. Het is de Athena (Port of Amsterdam 4). Havenmeester Janine van Oosten verrichtte de doop verricht bij Damen Shipyard in Gorinchem.

Haven Amsterdam vervangt daarmee haar patrouillevaartuig 6, de Pollux. Die boot deed dienst sinds 1978. De vloot van de haven bestaat uit vijf patrouillevaartuigen. De nieuwe Athena zal de komende 25 jaar mee gaan. Hij vaart, na een proefperiode waarin de havenmedewerkers worden ingewerkt, vanaf eind augustus mee in de vloot van Haven Amsterdam.

Calamiteiten
Een patrouillevaartuig moet aan allerlei eisen voldoen, waardoor het ingezet kan worden voor verkeersbegeleiding, toezicht, handhaving en inzet bij calamiteiten op het Noordzeekanaal en in het Amsterdamse havengebied. De Athena is op duurzaamheid ontwikkeld. Het schip heeft schone motoren, roetfilters en opslag voor afgewerkte vloeistoffen. Het stuurhuis is uitgerust met de nieuwste technologie. Het schip weegt 100 ton heeft een trekkracht van 16 ton en een maximum snelheid van 21 kilometer per uur. De motor heeft een vermogen van 1475 kW.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.