Drugslab op binnenvaartschip in Moerdijk

0
(foto Ries van Wendel de Joode)

De politie heeft dit weekend in Moerdijk een drugslab aan boord van een binnenvaartschip ontdekt en ontmanteld. In het ruim werd cristal meth geproduceerd. De Nederlandse eigenaar en drie Mexicanen zijn gearresteerd. 

Tijdens het onderzoek en de ontmanteling zonk het motorschip, dat lag afgemeerd in de dorpshaven van Moerdijk, deels. Vermoedelijk is de boot gesaboteerd.

Boobytrap

“Rond 00.30 uur begon het schip water te maken”, vermeldt de politie op haar website. “Het water stroomde in hoog tempo naar binnen. De medewerkers van de diverse hulpdiensten moesten hun werkzaamheden staken en de boot verlaten. Uit onderzoek bleek dat er een soort boobytrap in werking was gesteld. Een pomp was vermoedelijk op afstand in werking gesteld, waardoor de boot zou kunnen zinken.”

De pomp stopte even plots als hij was begonnen. Daarmee was het risico geweken en kon het onderzoek zaterdag worden voortgezet. Een gespecialiseerd bedrijf heeft tonnen vervuild water uit het ruim in tankwagens gepompt en afgevoerd.

In beslag genomen

Er is ruim 300 liter methamfetamineolie in beslag genomen. Verder was er een grootschalige partij afval buiten de laboratoriumruimten aanwezig. Een 40-voets container was gevuld was met zo’n 10.000 liter drugsafval en chemicaliën voor methamfetamine.

 

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.