Door het oog van de naald

0

Het mts Amelie 2 kroop donderdagmorgen bij Nigtevecht op het Amsterdam Rijnkanaal door het oog van de naald. Door roeruitval kwam de richting Amsterdam varende tanker in de bakboordwal terecht.

Na een roercorrectie en vol achteruitslaan belandde het schip weer tegen de stuurboordswal. Tot geluk van de bemanning en schipper was er op dat moment binnen de koers geen tegenvaart, anders was de ramp niet te overzien geweest, kop op kop.

Onder begeleiding van een Rijkswaterstaatvaartuig is het schip een kilometer verder afgemeerd aan de wachtplaats Nigtevecht en stilgelegd. Nadat servicemonteurs de stuurinstallatie hadden nagekeken en ILenT onderzoek deed, mocht het schip donderdagmiddag rond 18.00 zijn weg weer vervolgen naar Amsterdam.

Visueel leek de schade aan het schip mee te vallen. Over de schade aan het damwand kon RWS nog niets melden, dat wordt nog onderzocht. De schipper wilde geen commentaar geven, hij meldde echter wel: gelukkig geen persoonlijke ongelukken of erger en alles wordt door iedereen keurig afgehandeld.

(foto E.J.Bruinekool Fotografie Hilversum)

Het AIS-beeld laat de koers van het schip zien.
Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.