- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDMC NL laat nieuw pand bouwen

DMC NL laat nieuw pand bouwen

- Advertentie -

Delen

Damen Marine Components Netherlands (DMC NL) is gestart met de bouw van zijn nieuwe vestiging in Hardinxveld-Giessendam. Het gebouw, met zowel kantoor als constructieruimte, zal plaats bieden aan tachtig mensen.  

De eerste heipaal voor het nieuwe pand is onlangs geslagen. De nieuwbouw komt op de plek van het voormalige DMC-hoofdkantoor.

De eerste reden was om meer werkruimte te creëren vanwege het gegroeide aantal medewerkers na de fusie tussen DMC en Van der Velden Marine Systems (VDVMS) begin dit jaar. “Direct vanaf de fusiedatum gebruiken we hetzelfde administratiesysteem”, vertelt Steef Staal, directeur van Damen Marine Components. “Maar wanneer straks alle Nederlandse collega’s op dezelfde locatie werken, kunnen we onze langetermijnstrategie echt goed in gang zetten.”

Het nieuwe pand is groot genoeg voor alle disciplines: engineering, supply chain management, verkoop, ondersteuning en projectmanagement, alsmede financiën, HRM en ICT. “Bovendien creëert dit vanzelfsprekend de juiste basis voor teamspirit en efficiëntere werkverhoudingen.”

 

Groeipotentieel

De tweede hoofdreden om het nieuwe pand te bouwen is het groeipotentieel dat zich bij DMC aftekent. Een groeimarkt die de totale portefeuille van DMC behelst: DMC’s straalbuizen en de roeren en stuursystemen van Van der Velden. “Er is echter ook groeiruimte via uitbreiding van onze portefeuille. Daarom werken we eraan om ons assortiment te verbreden en enkele nieuwe producten te introduceren”, aldus Staal.

In de architectuur van het nieuwe gebouw valt DMC’s relatie met Damen Shipyards Group te herkennen. Toch blijft het volgens Staal ook belangrijk om een zekere mate van de eigen identiteit te houden. “Natuurlijk, we zijn een Damen-bedrijf, maar dit betekent niet dat al onze contracten vanuit Damen zouden komen. Integendeel! Meer dan 80 procent van onze omzet is niet-Damen gerelateerd.”

Illustratie: artist impression van het nieuwe gebouw. (DMC NL)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -