DG Water stapt op om PVV

0

Directeur-Generaal Water Annemieke Nijhof stapt op bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.  Ze wil niet meer op het ministerie werken in het ‘hardere, ruwere klimaat’ in Nederland dat ze met name toeschrijft aan de PVV. Dat maakte ze gisteren bekend in een interview met NRC Handelsblad.  Binnen het huidige politieke klimaat kon ik niet meer voor vijf jaar bijtekenen." 

“Van de drie directeuren-generaal binnen het nieuwe departement wordt straks terecht meer dan 100 procent energie en toewijding gevraagd. Die kan ik niet opbrengen”, bekende Nijhof, die sinds directeur-generaal Water was. Eerst op het ministerie van Verkeer en Waterstaat en sinds vorg jaar op het nieuwe combinaitedepartement Infrastructuur en Milieu. 
Oorzaak is "de rol van de PVV in de politiek en in de coalitie. Door de PVV worden 1,6 miljoen landgenoten collectief als fundamentalisten weggezet die onze rechtsstaat bedreigen.”

Afglijden
Nijhof vertrekt niet uit protest tegen het kabinetsbeleid. De topambtenaar spreekt in het interview over een taboe dat heerst op het waarschuwen voor de ruwere politiek. “Als je dat doet, zoals Thomas von der Dunk onlangs, dan word je meteen bij de enkels afgezaagd, zoals dat heet. Ik ben bang voor het verder afglijden van dit land, en wacht met angst en beven de volgende verkiezingen af.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.