De Stadse Wal bestaat 1 jaar

0

 

De Stadse Wal bestaat één jaar. Afgelopen week verscheen nummer 3 van het afwijkende Nijmeegse tijdschrift, dat de Karelstad en de Waal op geheel eigen wijze portretteert. In verhalen, interviews, gedichten, foto’s en tekeningen.

Een van de leden van de harde kern is schrijver Frank Antonie van Alphen, schipperszoon die ook onregelmatig artikelen levert voor De Binnenvaartkrant. Zijn partner, fotografe Manon Bruininga, is bedenker van De Stadse Wal. Derde oprichter is vormgeefster Heleen Lamers.

 

Vriend van de Stadse Wal

De “Waalfrontperiodiek voor Nijmegen en omgeving” verschijnt in een oplage van 1.500 stuks. Het ‘nieuwe tijdschrift in ene oude stad’ is gratis op te halen in tal van winkels en horecagelegenheden. Nieuw is dat liefhebbers met een donatie vanaf 25 euro Vriend van de Stadse Wal kunnen worden. Dan ontvangen zij het blad een jaar lang thuis.

Daarnaast krijgen donateurs korting op Oeverkinderen, de eerste kortverhalenbundel die dit jaar verschijnt. Vrienden worden ook uitgenodigd voor een jaarlijkse bijeenkomst.

 

KSCC

De binnenvaart komt veelvuldig aan bod. Zo ook weer in het jubileumnummer. Daarin staat een interview met Jos Geutjes, zoon van een parlevinker en zelf kapitein op de Pannekoekenboot. De wandelaars van het water gaat over de Vierdaagselopers en –vrijwilligers van het KSCC.

 

Stadse_Wal_promo

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.