De Majesteit naar SAIL 2010

0

Raderstoomboot De Majesteit maakt ook bij Sail 2010 (van 19 tot en met 23 augustus) in Amsterdam deel uit van de historische, nautische presentatie in de Amsterdamse IJhaven.

De majesteit ligt doorgaans aan de Rotterdamse Maasboulevard en is een varend monument.
In 1926 begon De majesteit als het passagiersschip Rheinland als. De ruim 82 meter lange raderstoomboot was toen en is nu nog steeds de grootste in haar soort. Het blijft een aparte verschijning met het slanke silhouet en de rode schoorsteen en aan weerszijde het grote schoepenrad. Het schip is van verre hoorbaar door de vrolijke noten van het authentieke stoomorgel.
De opgeknapte stoommachine hoort echt thuis bij Sail Amsterdam waar niet alleen de zeilvaart wordt belicht maar ook de stoomtechniek van weleer. Zonder stoom geen industriële revolutie en zonder industriële revolutie geen welvaart.
Europa’s grootste raderstoomboot is donderdag 19 augustus te volgen vanaf het Noordzeekanaal. Hier zal De Majesteit deelnemen aan de Sail In(tocht) van IJmuiden naar de IJhaven in Amsterdam, waarbij alle deelnemende schepen zich presenteren aan de belangstellenden aan boord en op de kades. Na zonsondergang zullen de historische schepen met honderden lampjes verlicht zijn.
Op de foto De majesteit bij Sail 2005.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.