- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsDe binnenvaart draait door in 'Onze Haven 8'

  De binnenvaart draait door in ‘Onze Haven 8’

  - Advertentie -

  Delen

  Ondanks de striktere maatregelen gaan de werkzaamheden aan de Nieuwe Sluis in Terneuzen gewoon door. In Vlissingen en op het Kanaal Gent-Terneuzen loopt ook het zee- en binnenvaartverkeer door. Ontdek dit en meer in deel 8 van Onze Haven, de videoserie van North Sea Port.

  “Gelukkig maar, want dat is levensnoodzakelijk voor de economie. De nauwe samenwerking tussen België en Nederland leidt tot een optimale werking”, aldus North Sea Port.

  Ander ritme

  Andere lunchtijden en goede hygiënemaatregelen zorgen ervoor dat alles nog steeds vlot verloopt bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen. De Nieuwe Sluis wordt één van de grootste ter wereld. Als alles goed gaat, vaart het eerste schip er eind 2022 doorheen.

  Vlakbij Westdorpe, niet ver van de grens, in Zeeuws-Vlaanderen ligt de Groene Knoop. Het natuurgebied werd aangelegd ter compensatie van de nabijgelegen glastuinbouw. De kassen draaien op restwarmte en CO2 van fabriek Yara. De bomen en struiken staan in bloei, fietsers, wandelaars en ruiters zijn welkom. Mits de nodige afstand uiteraard.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -