Daan Balk gaat met ‘semi-‘pensioen bij Balk Shipyard

0
Daan Balk temidden van CEO Evan Kortmann (rechts) en CFO Ronald Frijling. (foto Balk Shipyard)

Daan Balk, directeur van Balk Shipyard, is met ‘semi-’pensioen gegaan. Hij is per direct opgevolgd door Evan Kortmann, die Chief Commercial Officer was.

Daan Balk, de zevende generatie bij de gelijknamige werf in Urk, was sinds 1998 eigenaar en directeur. Onder zijn leiding maakte het bedrijf een forse groei door en verhuisde de werf van Elburg naar Urk. Ook realiseerde hij een fusie met Zhongying International. De samenwerking met de Chinezen maakt een toekomstige verhuizing naar een grotere locatie mogelijk.

Superjachten

“Evan Kortmann is een ontzettend geschikte kandidaat en wij zijn erg blij dat hij de rol van CEO wil vervullen”, zegt Daan Balk. “Evan zal nieuwe energie meebrengen en de positie vervullen met veel enthousiasme en motivatie.”

“Ik ben erg dankbaar dat ik directeur mocht zijn van Balk Shipyard in de afgelopen jaren. Ik wil mijn grote dank uitbrengen aan al onze klanten die ons hun projecten hebben toevertrouwd. Daarnaast bedank ik alle medewerkers van Balk Shipyard, op wie we erg trots zijn. Zonder hun was het niet mogelijk geweest om alle mooie projecten die we hebben mogen doen, te realiseren.”

Trots erfgoed

“Balk Shipyard is trots erfgoed in de Nederlandse jachtindustrie en het is een eer dat ik de kans heb gekregen om het roer van Daan Balk over te nemen”, zegt de nieuwe CEO. “Daan heeft Balk Shipyard van een klein familiebedrijf gebracht tot een toonaangevende internationale specialist in het refitten en rebuilden van superjachten. Ik kijk er naar uit om deze 225-jarige geschiedenis voort te zetten.”

Evan Kortmann begon ruim een jaar geleden bij Balk Shipyard als Chief Commercial Officer. Hij heeft in die periode flink bijgedragen aan het recente succes van de werf, aldus Daan Balk.

“Het geheim van het succes van Balk Shipyard, zit in het team”, zegt Evan Kortmann. “De passie en betrokkenheid van elke werknemer hier bij Balk Shipyard is precies wat nodig is om projecten succesvol af te ronden. De toewijding, de flexibiliteit en het vakmanschap van deze mensen zijn onbeschrijfelijk. Dat we werknemers hebben die destijds hun vader of opa hebben opgevolgd in het bedrijf, maakt ons trots en nederig.”

Vijftig medewerkers

Voordat Evan Kortmann begon bij Balk Shipyard, was hij directeur van Sevenstar Yacht Transport en richtte hij een soortgelijk bedrijf op in 2018. Hij heeft volgens Daan Balk een goed inzicht in de sector en zal de geschiedenis van Balk Shipyard voortzetten. De oud-directeur zal aanblijven als lid van de raad van bestuur en gaat een adviserende rol vervullen binnen de scheepswerf.

De nieuwe directie bestaat nu uit CEO Evan Kortmann en CFO Ronald Frijling. Daan Balk draagt een gezond bedrijf over met een gemiddelde jaarlijkse omzet van 15 miljoen euro en vijftig medewerkers.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.