- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCrystal River Cruises kiest voor Simwave

Crystal River Cruises kiest voor Simwave

- Advertentie -

Delen

In november van dit jaar gaat de eerste locatie van Simwave open. Crystal River Cruises heeft als  eerste riviercruisemaatschappij gekozen voor het nieuwe maritieme simulatiecentrum in Barendrecht. Kapteins van de rederij worden straks in het 5.000 m2 grote centrum getraind en voorbereid op levensechte vaarsituaties en in het omgaan met veiligheidsprocedures.

“Bij Crystal streven we naar excellentie in elk aspect van de ervaring die we onze gasten bieden”, aldus Edie Rodriguez, president en CEO van Crystal. “De expertise van onze kapteins en officieren is daarbij essentieel voor de veiligheid aan boord. Innovatie en baanbrekende technologie zijn integrale onderdelen van de nieuwe, bijzonder luxe, Rhine-klasse rivierjachten die onze vloot komen versterken. Met de samenwerking met Simwave kunnen we die innovatie ook doorvoeren in het opleidingsprogramma van onze officieren.”

 

Aangepaste simulatoren

Voor het trainingsprogramma stelt Simwave een speciale ‘development captain’ aan. Het is zijn taak om het programma zo op te stellen dat de kapteins van Crystal River Cruises de beste training krijgen.

Eén van de brugsimulatoren van Simwave wordt gemodelleerd naar de brug-layout van de Crystal-schepen. Via negen schermen ontstaat een beeld van 240 graden horizontaal en 47 graden verticaal. “Door de hoge beeldkwaliteit zijn details, zoals trossen, goed zichtbaar en kunnen complexe situaties heel realistisch geoefend worden”, legt Joost van Ree, medeoprichter van Simwave uit.

foto: Crystal River Cruises

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -