- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCOV: besteed extra geld aan sluizen

COV: besteed extra geld aan sluizen

- Advertentie -

Delen

Het Centraal Overleg Vaarwegen is tevreden met de 2 miljard euro die het kabinet de komende regeerperiode investeert in infrastructuur. Het COV wil dat het extra geld wordt besteed aan de aanpak van de knelpunten bij de Volkeraksluis, Kreekraksluis en Krammersluis, evenals de lage bruggen op de Schelde-Rijn-verbinding.

In het akkoord staat dat brug- en sluisbediening voor de binnenvaart worden verbeterd. “Deze wens van het COV wordt daarmee ingevuld. In modern goederenvervoer is 24/7 de standaard. Er is behoefte aan ruimere bedieningsvensters, flexibiliteit en bediening op afstand, maar wel afgestemd op de wensen van de binnenvaart.”

Het samenwerkingsverband van de Vereniging van Waterbouwers, EVO en BLN-Koninklijke Schuttevaer wil daarnaast dat wordt geïnvesteerd in hogere bruggen, overslagkades, voldoende wacht- en overnachtingsplaatsen en dat er voldoende geld komt voor structureel onderhoud aan vaarwegen. “De inzet van de regering op slimmer vervoer, meer over water en meer geld voor natte infrastructuur geven ook het COV vertrouwen in de toekomst.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -