- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsContargo brengt Chinese containers van Duisburg naar Valenciennes

Contargo brengt Chinese containers van Duisburg naar Valenciennes

- Advertentie -

Delen

Op de terminal van Contargo in Valenciennes zijn op 2 februari voor het eerst containers gelost die twee dagen eerder per spoor vanuit China waren aangekomen in Duisburg. Vanuit Duisburg werden ze per binnenschip naar Frankrijk gebracht. Het ging om ongeveer veertig 40 voets-containers.

De zeecontainers voor de Franse markt werden op twee terminals in Duisburg overgeladen van het spoor op een 110 meter lang en 11,40 meter breed binnenschip met een totale capaciteit van 104 TEU. De terminal van Contargo in Valenciennes is de enige in de regio Hauts-de-Fance die dergelijke grote schepen kan ontvangen.

60 uur varen

De reis van Duisburg naar Valenciennes duurde circa 60 uur. De containers waren in totaal minder dan 20 dagen onderweg van China naar Frankrijk. Per zeeschip had dat ongeveer twee keer zo lang geduurd.

Dankzij deze nieuwe lijndienst kunnen diverse terminals in Duisburg containers voor de Franse markt verzamelen die wekelijks met circa 30 treinen vanuit China komen.

 Nieuwe Zijderoute

“Door de impact van de coronacrisis op het internationale goederenvervoer is het containervervoer per spoor tussen China en Europa in 2020 sterk gegroeid”, zegt Gilbert Bredel, managing director van Contargo North France.

“Daarbij is Duisburg de draaischijf voor de verdere distributie van de containers naar alle Europese landen. Met dit eerste binnenvaarttransport tussen Duisburg en Valenciennes wordt de terminal Valenciennes opgenomen in de schema’s van de Nieuwe Zijderoute. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het bedrijfsleven in onze regio.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -