Containerdienst Rotterdam-Heerenveen van start

0

Tussen Rotterdam en Heerenveen is deze week een nieuwe containerlijndienst van start gegaan. Aan de kade van Het Dok in Heerenveen arriveerde dinsdag het eerste binnenvaartschip vanuit Rotterdam. Voorlopig gaat het om vier afvaarten per week, maar dat kunnen er in de toekomst meer worden.

Medewerkers van Van der Werff Logistics BV in Heerenveen lossen het eerste binnenvaartschip (foto HCL).

De nieuwe containerlijndienst is een gezamenlijk initiatief van Harlingen Container Lines (HCL) en Van der Werff Logistics uit Heerenveen. Volgens Paul Rinsma van HCL is de belangstelling voor deze vervoersmodaliteit in Heerenveen en directe omgeving erg groot: “De Nederlandse export heeft weer het niveau bereikt van voor de crisis, terwijl de files op de Nederlandse wegen in rap tempo blijven toenemen.”

Milieu
Milieuvriendelijk transport van grondstoffen en producten levert fabrikanten in verschillende sectoren financiële voordelen op. Rinsma denkt dat om die reden steeds meer verladers en rederijen gebruik gaan maken van de binnenvaart.”
Met de nieuwe containerlijndienst tussen Rotterdam en Heerenveen denkt HCL een niche in de transportmarkt te hebben aangeboord. Eerder al stond HCL aan de wieg van een succesvolle containerlijndienst tussen Harlingen en Rotterdam, waarbij nauw wordt samengewerkt met het Regionaal Overslag Centrum (ROC) in Kampen. Rinsma sluit niet uit dat ook transporten van en naar Antwerpen tot de mogelijkheden gaan behoren.

Voor- en natransport
De containers die in Heerenveen arriveren, worden opgeslagen op het terrein van Van der Werff Logistics aan Het Dok. Deze vervoerder neemt tevens een groot deel van het voor- en natransport voor zijn rekening.

(Jan Johan ten Have)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.