Compensatiemotie aangenomen

0

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de motie van Arie Slob van de ChristenUnie en Sander de Rouwe van het CDA om schippers te compenseren die een maand lang niet konden varen door de stremming van de Rijn. Arie Slob: “Ik ben erg blij dat er nu een regeling komt voor de getroffen schippers. De schippers die nog geen aanvraag hebben ingediend door de afwijzende reactie van minister Kamp, kunnen dit met terugwerkende kracht alsnog doen.”

Werktijdverkorting
Kamp heeft eerder al 35 ondernemingen een vergoeding gegeven uit de WW-pot ter compensatie van de stremming. Slob: “Een mooi begin maar de groep gedupeerde schippers is veel groter dan deze 35 alleen. Door het aannemen van deze motie krijgen de binnenvaartondernemers de mogelijkheid om alsnog met terugwerkende kracht een aanvraag in te dienen voor een vergoeding uit de werktijdverkortingregeling. Ik ben blij dat we op deze manier de schippers die schade hebben geleden tegemoet kunnen komen.”

Schippers zonder personeel
De compensatieregeling die de ChristenUnie voor ogen heeft, heeft alleen betrekking op binnenvaartschippers met personeel. Slob: “ZZP’ers had ik ook willen helpen, maar deze verantwoordelijkheid ligt bij de gemeenten. Ik hoop dan ook dat de regering de gemeenten oproept om de nodige coulance te betrachten ten opzichte van deze groep.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.