CDA wil opheldering over Sluis Eefde

0

Het CDA in de Tweede Kamer wil snel opheldering over de stremming van Sluis Eefde. Daar stortte in de nacht van maandag op dinsdag een sluisdeur naar beneden.

"Meer dan een dag geleden stortte de redelijk nieuwe en 90 ton zware sluisdeur bij Eefde plotseling neer", aldus Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij heeft vandaag samen met partijgenoot Sander de Rouwe vragen gesteld aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.
"Gelukkig werden geen mensen of schepen geraakt, maar het scheepvaartverkeer naar Hengelo, Enschede, Almelo en Delden ligt wel helemaal stil. Het Twentekanaal is een drukke waterweg en als al het vervoer van containers, bouwmateriaal, olie en zout over de weg plaatsvindt, levert dat lange rijen van honderden vrachtwagens op de A1, files en milieuvervuiling op."

Robuuster
Daarom wil het CDA zo snel mogelijk herstel van de sluis. Het gaat Omtzigt en De Rouwe niet voortvarend genoeg: "Waarom kennen we de oorzaak nu nog niet?" De Kamerelden willen een inschatting van de kosten en een manier om ze te beperken.
Daarnaasr vragen ze de minister een plan om het Twentekanaal robuuster te maken: "Een verstoring kan tot vertragingen leiden maar moet natuurlijk niet het hele verkeer plat leggen: er moeten alternatieven zijn."

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.