CCR werkt aan uitstel ROSR-eisen

0

De CCR werkt alsnog aan verlenging van de ROSR-bepalingen waarvan de overgangstermijn in 2015 afloopt. Het gaat onder meer om eisen aan geluid, elektrische installaties en relingen. De Centrale Commissie voor de Rijnvaart heeft dat volgens het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu aangekondigd.

Vanuit de binnenvaart wordt al tijden aangedrongen om uitstel, afstel of aanpassing van de voor kleinere, bestaande schepen nauwelijks te betalen investeringen. Ook de Tweede Kamer zette zich de laatste tijd in om minister Schultz van Haegen zo ver te krijgen via de Nederlandse Rijnvaartcommissarissen en met politieke druk de dreigende maatregelen te voorkomen. Eind november hield de Tweede Kamer op initiatief van Betty de Boer (VVD) een hoorzitting over het onderwerp. Onder meer voorzitter Sunniva Fluitsma van de ASV – die de kwestie als eerste aanhangig maakte – werd gehoord.

Uitstel
“De CCR is voornemens in haar plenaire voorjaarsvergadering een besluit te nemen”, weet IenM. “De beslissing wordt nu reeds voorbereid.”
Het lijkt alleen te gaan om uitstel van de strengere eisen, die als doel hebben de veiligheid en werkomstandigheden te verbeteren. Hoeveel extra tijd scheepseigenaren krijgen, is nog niet bekend.

Alternatieven
“De Nederlandse delegatie in de Centrale Commissie voor de Rijnvaart deed reeds onderzoek naar de mogelijkheden voor bestaande schepen om aan de bepalingen te voldoen, maar is ook op zoek naar alternatieven. Daar is nu meer tijd voor, wat de kans op een bevredigende oplossing vergroot. Nederland zal zich blijven inzetten om passende oplossingen te vinden voor de overgangsbepalingen die door de binnenvaartsector als het meest knellend worden ervaren.” Aldus het ministerie in een verklaring.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.