- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBurando versterkt positie met overname Atlantic

Burando versterkt positie met overname Atlantic

- Advertentie -

Delen

Burando Maritime Services uit Rotterdam neemt branche- en stadgenoot Atlantic Horizon Group overgenomen. Daarmee versterkt het bedrijf zijn marktpositie.

Atlantic Horizon is actief in de internationale en binnenlandse scheepvaart en levert bunkers, smeermiddelen en scheepsbenodigdheden aan zowel zee- als binnenvaartschepen. De activiteiten van het bedrijf zijn complementair aan die van Burando. Samen gaan de ondernemingen door onder de naam Burando Atlantic Group. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 2 miljard euro. De divisies van Atlantic Horizon blijven operationeel onder dezelfde naam. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Vlootuitbreiding

Door het bundelen van expertise en middelen wil de nieuwe organisatie haar dienstverlening vergroten. Door de overname breidt de vloot van Burando uit. Die bestond uit zestig tankers.  Het bedrijf is nu ook in staat om de in 2022 gestarte activiteiten op zee te laten groeien. Atlantic beschikt naast tien binnenvaartschepen ook over twee zeeschepen.

Luc Braams en Andreas Drenthen, die samen als co-CEO’s Burando Maritime Services leiden, zeggen in een toelichting: “Met de overname van Atlantic Horizon Group zetten we een belangrijke stap in de realisatie van onze groeistrategie. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze dienstverlening naar nieuwe hoogten tillen en onze klanten beter van dienst zijn. We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze overname met zich meebrengt, aangezien we een prachtig en gerespecteerd bedrijf aan onze organisatie toevoegen. We kijken uit naar een succesvolle integratie van beide organisaties.”

Brandstoffen

Atlantic Horizon Group, met het hoofdkantoor in Rotterdam, is bekend als brandstoffenhandel, bunkeraar en vervoerder en scheepsbevoorrader. Sinds de oprichting in 1966 is de groep uitgegroeid tot een conglomeraat van bedrijven. Sinds 2002 zijn ze samen gevestigd aan de Madroelhaven in Pernis. Daar beschikt Atlantic over moderne faciliteiten voor het laden en lossen van smeermiddelen en brandstoffen voor binnenvaartschepen en bulkleveringen.

Ook Burando Maritime Services, een full-service dienstverlener voor de maritieme en energiesector, heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam (aan de 1e Eemhaven). Sinds 2021 is First Dutch, het bedrijf van Peter Goedvolk (oprichter van het in 2014 verkochte Argos Oil) mede-eigenaar. Burando bestaat al meer dan vijftig jaar en levert en vervoert (duurzame) brandstoffen en recyclet van afvalstromen tot nieuwe grondstoffen. Met de haven van Rotterdam als primaire basis wil Burando een complementair en onderscheidend cluster opzetten met een duurzame impact binnen de maritieme sector.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -