Bouw kan starten op binnendijkse bedrijventerrein Flevokust

0
Vlnr: wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad, Björn Carlier en Gerard Liempt van Patrizier Beteiligungs AG die bijna 12 hectare havengebonden bedrijventerrein reserveerden. (foto Flevokust)

Ten noorden van Lelystad ligt Flevokust Haven: de multimodale binnenhaven met overslagkade en industrieterrein. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar de zeehavens. In aanwezigheid van ruim 70 genodigden vond donderdag 7 november 2019 de feestelijke officiële opening van het multimodale binnendijkse bedrijventerrein ten noorden van Lelystad plaats.

Op 3 april 2018 handelde CTU Flevoland de eerste container af. De maanden daarop is het binnendijkse havengebonden industrieterrein bouwrijp gemaakt.

Operationeel

De haven is ondertussen een jaar in bedrijf en nu kan er ook gebouwd worden op het binnendijkse bedrijventerrein. De gemeente ontwikkelt in deze fase 43 hectare bedrijventerrein en maakt de grond fasegewijs bouwrijp. De eerste fase is nu gereed en dat maakt de haven nu volledig operationeel zowel buitendijks als binnendijks.

Meerdere bedrijven hebben zich gemeld bij Flevoland Haven. Somerset Capital Partners heeft eerder getekend voor ruim 10 hectare voor de bouw van een datacenter. Tijdens de opening zette Patrizier Beteiligungs AG de handtekening voor een reservering van bijna 12 hectare haven gebonden logistieke bedrijven.

Logistieke hotspot

Volgens Janneke Sparreboom, wethouder Economische Zaken, staat Flevokust hoog in verschillende lijstjes als logistieke hotspot. “Lelystad is een ondernemersstad, die graag de rode loper uitlegt voor bedrijven. De werkgelegenheid is in Lelystad is dit jaar, voornamelijk in de handel en logistiek, met ruim duizend banen toegenomen”, zegt Sparreboom.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is trots op de ontwikkeling van de havens in Flevoland. “We richten onze blik naar het water. We versterken hiermee onze regionale economie en vestigingsklimaat, midden in Nederland en in het hart van het IJsselmeer. Dit maakt onze provincie aantrekkelijk en uniek voor nieuwe bedrijven.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.