- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoskalis scoort honderdste opdracht offshore wind

Boskalis scoort honderdste opdracht offshore wind

- Advertentie -

Delen

Boskalis heeft de opdracht verworven voor de aanleg van een groot windpark voor de kust van de Verenigde Staten.  Boskalis zal onder meer het transport en de installatie van de turbinefundaties en elektriciteitskabels voor zijn rekening nemen. Daarvoor zet het met twee kraanschepen en diverse transport- en kabellegschepen.

Het contract is een bijzondere mijlpaal voor Boskalis: het is honderdste windparkproject op zee waaraan Boskalis in de afgelopen tien jaar heeft gewerkt.

Druk jaar

De verwerving van dit project volgt op een drukbezet jaar voor Boskalis in de offshore-windmarkt. De kraanschepen Bokalift 1, Bokalift 2 en valpijpschip Seahorse waren actief op diverse projecten in Taiwan en met de surveyvloot is bodem- en grondonderzoek uitgevoerd voor diverse offshore-windprojecten in de Verenigde Staten en Europa. Daar was Boskalis ook actief met zijn kabellegschepen.

Leidende rol

“Wij zijn trots dat wij met de verwerving van dit prachtige project de mijlpaal van ons honderdste windpark op zee hebben bereikt”, aldus Peter Berdowski, CEO Boskalis. “Het illustreert de leidende rol die wij het afgelopen decennium in de offshore-windmarkt hebben opgebouwd.”

“In die tien jaar waren wij betrokken bij de realisatie van bijna de helft van alle offshore windparken wereldwijd, met uitzondering van China. Met onze combinatie van activiteiten op het gebied van waterbouw en offshore leveren wij een unieke bijdrage aan de mondiale energietransitie.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -