- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBlueco biedt Green Award-schepen korting

Blueco biedt Green Award-schepen korting

- Advertentie -

Delen

Blueco Benelux heeft zich verbonden aan Green Award. De ontwikkelaar van het Konnexus online monitoringsysteem wil schone schepen belonen met korting op het gebruik hiervan.

Green Award certificeert schepen die schoner en veiliger zijn dan wettelijk vereist. Uitsluitend schepen die hoog presteren op het gebied van het milieu en veiligheid komen in aanmerking voor een Green Award-certificaat.

Er varen nu bijna 600 binnenvaartschepen met het Green Award-certificaat. Deelname aan het Green Award programma is vrijwillig. Maatschappelijk verantwoord gedrag van de Green Award-schepen wordt beloond met zogenaamde incentives: kortingen die havens en bedrijven aan de gecertificeerde schepen geven. Blueco heeft zich bij het programma aangesloten.

 

Uitlaatgassen

Blueco Benelux is de ontwikkelaar en leverancier van de Konnexus Trip- & Fleet Manager, een geavanceerd systeem voor het continu meten van operationele prestaties en het monitoren daarvan. Konnexus biedt een online platform in combinatie met speciale apparatuur om nauwkeurig te meten en te loggen. Het betreft een breed scala van operationele gegevens zoals brandstofverbruik, motordata en uitlaatgassen (CO, CO2, NO, NO2, NOx, SO2) maar ook smeeroliecondities en andere data. Blueco Benelux BV zal alle Green Award gecertificeerde zeevarende en binnenvaart schepen een korting geven van 5 procent op de volledige hardware van het Konnexus online monitoringsysteem en 50 procent korting op het abonnementsgeld in het eerste jaar.

 

Ecologische footprint verlagen

Jan Fransen, directeur Green Award, heeft een symbolisch Green Award bord overhandigd aan Stefan Spaas, Business Development Director van  Blueco Benelux, en Guillaume Desenne, CEO van Blueco Group. “Namens Green Award wil ik u in het programma verwelkomen”, zei Fransen. “De missie van Blueco is om de operationele kosten en de ecologische footprint van de belangrijkste sectoren te verlagen. Green Award missie is om te herkennen, erkennen en motiveren voor de eclogisch verantwoorde scheepvaart. Samen kunnen wij betere resultaten bereiken door het gezamenlijk streven naar het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van de scheepvaart en het ondersteunen van ‘groene’ praktijken. Zo kunnen wij de klimaatverandering tegengaan.”

Stefan Spaas bedankte Jan Fransen en het Green Award team en zei: “Wij zijn blij om incentive provider te zijn geworden en zullen Green Award en haar leden ondersteunen in het behalen van hun doelen om de scheepvaart nog efficiënter en groener te maken.”

 

foto: Green Award

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -