- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBLN-Schuttevaer en CBRB willen nauwer samenwerken

BLN-Schuttevaer en CBRB willen nauwer samenwerken

- Advertentie -

Delen

BLN-Schuttevaer en CBRB praten over nauwere samenwerking. Hoe die eruit gaat zien, is nog niet bekend. Alle opties zijn open, ook een fusie.

Op de algemene ledenvergadering van Koninklijke BLN-Schuttevaer maakte vicevoorzitter Erik Schultz het nieuws vrijdag 16 november met een korte, formele verklaring bekend. Op datzelfde moment verstuurde het CBRB dezelfde tekst per mail naar leden, relaties en media.

De organisatie verkennen “een intensievere vorm van samenwerking”. Diverse uitdagingen vragen om een stevige en eenduidige vertegenwoordiging van de binnenvaart, geven ze als reden. Schultz: “Externe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, duurzaamheid, arbeidsmarkt, energietransitie en mobiliteit vragen om een duidelijke visie en een sterke sectorvertegenwoordiging bij de positionering van de binnenvaart in het logistieke, politieke en maatschappelijke veld.”

 

Positief

De in Vlaardingen aanwezige BLN-Schuttevaer-leden reageerden positief. “We zijn verheugd met dit voornemen”, verwoordde Remco Pikaart de mening van de meesten. “Als het iets langer duurt, is dat niet erg. Liever in één keer goed oppakken om het doel te bereiken waar we vijf jaar geleden zijn gestrand.”

Bij de oprichting van BLN was het de bedoeling dat het CBRB ook onderdeel zou worden van de nieuwe brancheorganisatie. Dat ging uiteindelijk niet door. Nu werken BLN-Schuttevaer en CBRB op heel veel dossiers nauw samen en zitten ze op één lijn in de belangenbehartiging van de binnenvaart bij de overheid en politiek.

 

Aan het begin van het traject

CBRB-directeur Robert Kasteel is blij met die samenwerking. “Voor de toekomst staan alle opties open. We staan nog maar aan het begin van het traject.”

Over de vorm van de samenwerking en de termijn praten CBRB en BLN-Schuttevaer de komende maanden verder. Ze verwachten het proces in de eerste helft van 2019 af te ronden. “Voordat we echte stappen gaan nemen, komen we terug bij de leden”, beloofde Schultz.

foto: Erik Schultz (2e van links) maakte de toenadering tussen BLN-Schuttevaer en CBRB bekend tijdens de ledenvergadering op 16 november.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -