BLN overweegt oprichting kredietunie

0

Na aanhoudende klachten van binnenvaartondernemers die geen of heel moeizaam kredieten kunnen afsluiten, overweegt BLN de oprichting van een kredietunie. Dat is de uitkomst van onderzoek en gesprekken van een stuurgroep met ondernemers uit de achterban.

Op zoek naar alternatieve financieringsbronnen passeerden diverse opties de revue. De stuurgroep besloot dat een kredietunie een passende alternatieve financieringsstroom zou kunnen vormen.

(foto art3007-fotolia.com)

‘Kredietunies werken voor-ondernemers-door-ondernemers en het zou de sector kunnen helpen om de doorstroming van schepen op gang te houden en om de continuïteit van solide bedrijven te borgen’, zo licht de organisatie op haar website toe. De stuurgroep heeft besloten om de Verenigde Kredietunies Nederland in te schakelen om de voorbereidingen en oprichting te begeleiden.

Positievere signalen
Maar, zo meldt BLN op de website ook: ‘Inmiddels krijgen we positievere signalen vanuit zowel de banken als de ondernemers. Er wordt mondjesmaat weer krediet verleend aan startende ondernemers die met een klein schip willen beginnen en vernieuwingen/investeringen worden weer makkelijker door banken gefinancierd.’
Dat dit te maken heeft met de plannen voor de oprichting van een eigen kredietunie, daar zijn geen aanwijzingen voor. BLN ziet de verbeterde marktomstandigheden wel als verklaring.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.