HomeNieuwsBinnenvaartploeg schoproeit het best

Binnenvaartploeg schoproeit het best

Delen

Tijdens de Oud-Beijerlandse Spuidagen is afgelopen zaterdag het NK Schoproeien gehouden: roeien met een schop in plaats van een roeispaan. Twaalf teams deden mee. Zij streden in de Oud-Beijerlandse haven om de Ticco Schipper Wisselbokaal.

De winnende neven Van Thull.

In een spannende afvalrace waren vijf rondes nodig om uit te maken wat de sterkste schoproeiploeg was. Karbouw uit Oud-Beijerland onttroonde de winnaar van 2010, het team van Jongekrijg Renovatie. De oud-kampioenen delfden al in de tweede ronde het onderspit.

Elbe Rijn Lloyd
Het team van Karbouw, dat debuteerde, had een grote binnenvaartcomponent: het bestond uit vier neven Van Thull, die werden gesponsord door Elbe Rijn Lloyd. In de finale kwamde nieuwkomer uit tegen het team van Zinniz. De finale werd volgens kenners “een bikkelharde schoproeiklapper met felle strijd om elke centimeter beweging”.
Team Karbouw beheerste het waterbuffelen bijna tot in perfectie en overwon na 3 minuten en 20 seconden de ervaren mannen van Zinniz. De derde plaats was voor het team ‘t Hart.