Binnenvaart kan straks voor LNG terecht in Doesburg

0

De loswal die Koninklijke Rotra laat bouwen bij zijn vestiging in Doesburg krijgt een multimodaal LNG-vulstation. Het station zal worden ingezet voor het afvullen van binnenvaartschepen en vrachtauto’s. Rotra zet sinds een jaar vijf trekkers op LNG in voor zijn distributieactiviteiten in de Benelux.

Zo komt de terminal eruit te zien.

Het initiatief is onderdeel van een programma waarvoor Rotra een consortium vormt met O-foil en Bodewes en wordt door de Europese Unie ondersteund met een bijdrage uit het TEN-T-programma. ‘Het consortium gelooft in LNG als schone, stille en veilige brandstof voor de toekomst en beoogt met haar programma modal shift te stimuleren en verduurzaming van transport te bewerkstelligen.’

Meer met binnenvaart
Koninklijke Rotra werkt aan de aanleg van een eigen loswal bij de vestiging in Doesburg. Met hulp van toenemende binnenvaartoverslag wil Rotra’s op die manier de regio laten uitgroeien tot logistiek knooppunt tussen Nederland en het Ruhrgebied (en verdere Europees achterland).
Met de verschuiving van transport per truck naar transport per schip gaat Rotra 194 vrachtwagenbewegingen per week minder doen als eigen terminal klaar is. Daarvoor wordt dan een binnenvaartdienst op Rotterdam ingezet.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.