Binnenvaart kan op Wereldhavendagen niet zonder hulp schippers [Voortouw]

0

De binnenvaart kon zich afgelopen weekend weer uitstekend presenteren bij de Wereldhavendagen dankzij de medewerking van de sector zelf. Het BVB wil daarom ook vooral de familie Van der Meer danken voor het beschikbaar stellen van het gloednieuwe containerschip Nadorius, het schip dat ook werd ingezet bij de ‘botsdemonstratie’ met een passagiersschip.

 

In de hypermoderne stuurhut van het containerschip Lahringen: (vlnr) CBRB-voorzitter Pieter Struijs, kapitein-eigenaar Freerk Attema, burgemeester Ahmed Aboutaleb, Jos Helmer van het Havenbedrijf Rotterdam en BVB-secretaris Kees de Vries. (foto’s BVB)

En uiteraard is het BVB ook dankbaar voor de sympathieke medewerking van Interstream Barging dat een tanker voor de kant legde uit de groep die deelneemt aan het programma Voortvarend Besparen, de CO2mpetitie. Het BVB deelde de presentatie bij de Wereldhaven ook met het programmabureau van Voortvarend Besparen, de mensen van SenterNovem.

Werkbezoeken
Na het succesvolle werkbezoek van Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de binnenvaart worden voor oktober nog enkele werkbezoeken georganiseerd. Onder andere voor de nieuwe havenwethouder van Rotterdam, Lucas Bolsius, voorafgegaan door een werkbezoek voor een groep onder leiding van de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Verkeer & Waterstaat, Rikus Jager.

Netwerken
BVB-medewerker Wilco Volker presenteert de binnenvaart op een praktijk/netwerkbijeenkomst bij Interforest, georganiseerd door verladersorganisatie EVO. Er wordt aan een groep verladers een rondleiding bij het bedrijf gegeven en de modaliteiten spoor, shortsea shipping en binnenvaart presenteren zich.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.