- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart heeft voor het eerst algemene opslagvoorwaarden

Binnenvaart heeft voor het eerst algemene opslagvoorwaarden

- Advertentie -

Delen

CBRB, BLN-Schuttevaer en ondernemersvereniging evofenedex hebben algemene opslagvoorwaarden voor de binnenvaart opgesteld. Deze voorwaarden waren noodzakelijk geworden, doordat binnenvaartschepen steeds vaker ook voor opslag gebruikt worden.

Deze activiteit valt niet onder de gewone P&I-verzekering. Met de nieuwe voorwaarden kunnen vervoerders, bevrachters en verladers een opslagovereenkomst sluiten die rekening houdt met de specifieke kenmerken van binnenvaart en die past binnen de wetgeving voor binnenvaart.

Als sprake is van opslag van goederen – uitsluitend als opslag of in combinatie met een vervoersovereenkomst – kan voortaan eenvoudig een opslagovereenkomst tussen vervoerder en afzender worden gesloten door de Opslagvoorwaarden Binnenvaart te gebruiken.

Draagvlak

Gebleken was dat veel schippers en andere partijen in de binnenvaart ervan uitgaan dat opslag een onderdeel is van het vervoer en daarmee onder de gewone schadeverzekering (P&I) valt. Dit is echter niet altijd het geval.

In een tweezijdige aanpak hebben CBRB en BLN-Schuttevaer gezamenlijk met evofenedex (namens handels- en productiebedrijven) de nieuwe voorwaarden opgesteld. Zodoende ontstond het draagvlak dat nodig is bij het vaststellen van algemene juridische voorwaarden. Deze samenwerking vindt plaats in een neutraal overlegforum: Stichting Vervoeradres.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -