Bijzondere Kerst voor Bernhard

0

Zijn hele familie is afkomstig uit de binnenvaart. Dus zijn huidige functie heeft hij niet van vreemden. Hoofdaalmoezenier Bernhard van Welzenes viert op Tweede Kerstdag zijn 40-jarig jubileum. Ook wordt dan het bestaan van vier decennia Nijmeegse Schippersparochie gevierd.

 

(archieffoto Johan de Witte)

Veertig jaar geleden werd hij in Den Bosch tot priester gewijd. Sindsdien heeft hij menig lintje doorgeknipt. Bernhard van Welzenes behartigt een parochie voor binnenschippers, kermis- en circusuitbaters. Ook de kinderen van deze groepen op internaten, en oud-schippers en voormalige kermis- en circusartiesten behoren tot zijn gemeente. Vanaf 2006 zijn de Landelijke Instelling RK Kermis- en Circuspastoraat en de Landelijke Instelling RK Schipperspastoraat één parochie voor binnenschippers, kermis- en circusexploitanten.

Eucharistieviering
Bernhard van Welzenes wil zijn jubileum op maandag 26 december vieren met de Nijmeegse parochie, waarmee hij het Rooms-Katholieke schipperswerk heeft opgebouwd. Op Tweede Kerstdag vindt er om 11.00 uur in het KSCC in de Nijmeegse Waalhaven een eucharistievering plaats. Daarna is er gelegenheid de hoofdaalmoezenier geluk te wensen tijdens een receptie in het Kolpinghuis tussen 14.00 en 17.00 uur.

(Frank Antonie van Alphen)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.