- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBetonnen vloeren over water vervoerd

Betonnen vloeren over water vervoerd

- Advertentie -

Delen

VBI, Combex Bouwlogistiek en MCS zijn een samenwerking aangegaan voor een proef waarbij zware betonnen vloeren niet over de weg maar over water naar een bouwplaats nabij Rotterdam worden vervoerd.

Zes containers met betonnen vloeren zijn op 4 december op de MCS-terminal in Leeuwarden in een schip geladen in plaats van op een vrachtwagen. De bestemming is Maasdijk, in de buurt van Rotterdam.

Leveringszekerheid

De drie Friese ondernemingen slaan de handen ineen voor een proef om het transport van ze zware betonvloeren per schip mogelijk te maken. VBI in Eastermar maakt de vloerdelen en Combex Bouwlogistiek, ook gevestigd in Eastermar, coördineert het transport, dat wordt uitgevoerd door MCS. Normaal gaan de vloerdelen per vrachtwagen, nu per schip.

De Randstad wordt steeds drukker en daar heeft het wegvervoer last van, geeft Combex als reden voor de nieuwe logistieke invulling. Leveringszekerheid is volgens de ondernemingen onmisbaar.

De Leeuwarder containerterminal van MCS doet daarom mee met de proef en zette de containers op een schip. Het is beter voor het milieu, het voorkomt files in de Randstad en de vloeren komen zeker op tijd aan, stellen de samenwerkende bedrijven.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -